Zoek een computerhulp bij u in de buurt en vergelijk de tarieven.


Belangrijke vragen aan een Computerhulp

 

... En de antwoorden die u kunt verwachten

Hieronder ziet u een aantal belangrijke vragen met de antwoorden die u mag verwachten van een computerhulp dienst. Als u geen redelijk antwoord op deze vragen kunt krijgen, is het tijd om te zoeken naar een andere lokale computer reparatie service .

1. Wat is uw uurtarief?

Het vragen naar de kosten van een dienst lijkt een vraag die je bijna niet kunt vergeten, maar er zijn veel verhalen van mensen die geschokt waren door de kosten die ze moesten betalen, nadat de dienst geleverd was.

Wacht dus niet tot de rekening om erachter te komen hoeveel je moet betalen,

Verwacht antwoord: \\\"Wij rekenen [€ 40 tot € 70] Euro per uur.\\\"

De kosten kunnen erg variëren, een tarief tussen de 40 en 70 euro per uur is gangbaar. Wanneer u hierboven zit, dan betaalt u waarschijnlijk teveel. Zit u hier ver onder dan is het niveau van de dienst waarschijnlijk lager of u betaalt gemiddeld meer uren werk.

2. Kunt u mij vertellen hoeveel declarabele uren het kost om dit probleem op te lossen?

Niemand wil natuurlijk achteraf horen dat het 9 uur (a 60 euro per uur) duurde om het probleem op te lossen. Aangezien je voor dit bedrag een gloednieuwe budget computer kunt kopen voor de helft van het geld. Het bij benadering aangeven hoeveel uur het gaat kosten is belangrijk.

Verwacht antwoord: \\\" Ik kan het niet met zekerheid zeggen natuurlijk, maar dit soort problemen kosten meestal ongeveer [x] uren om op te lossen\\\"

Bij het werpen op een blik onder de motorkap, kan de computer reparatie service vaak precies vertellen hoeveel declarabele uren het kost. Al er enkel een eenvoudige hardware of software reparatie moet worden uitgevoerd kan er een vast bedrag worden gerekend, in andere gevallen zult u een flexibeler antwoord kunnen verwachten. Maak voor uzelf de juiste inschatting op deze vraag. Omdat u geen expert bent op dit gebied is het misschien moeilijk om te bepalen of de schatting van de kosten te hoog zijn. Mocht u twijfelen, bel dan eens rond en krijg zo verschillende kosteninschattingen van verschillende computer reparatie diensten Wordt een schatting van de declarabele uren geweigerd door een PC reparatie service? Doe dan geen zaken met hen! Je kunt beter geen overeenkomst aangaan zonder enig idee te hebben van de totale kosten.

3. Heeft u een minimumtarief?

Niet alle problemen met de computer hoeven uren te duren om te herstellen. Soms hoeft een computer reparatie service misschien maar 10 tot 15 minuten te besteden aan het oplossen van een bepaald probleem. Als uw probleem toevallig een van deze \\\'quick fixes\\\' is, moet u zich bewust zijn van hoe de kosten in rekening worden gebracht.

Verwacht antwoord: \\\"Ja, de minimale afname is 1 uur.\\\"

De meeste computer reparatie diensten brengen 1 uur arbeid in rekening bij het uitvoeren van werkzaamheden binnen 1 uur. Dit wordt ook wel een starttarief genoemd en is zeer gebruikelijk. Als u geluk geeft dan zal uw lokale computer reparatie service minimaal een 1/2 uur in rekening brengen.

4. Kan ik nog andere kosten verwachten dan alleen uurtarief?

Bij veel diensten waar we voor betalen zijn de verborgen kosten schering en inslag. Zo kan het lijken dat het laten verversen van je olie € 25 kost, maar in werkelijkheid betaal je € 45 als het allemaal gedaan is.

Verwacht antwoord: \\\"Nee.\\\"

Het is niet gebruikelijk voor een computer reparatie service om extra kosten in rekening te brengen voor hun standaard diensten. Natuurlijk bij het vervangen van hardware of het installeren van nieuwe software, kunt u kosten verwachten. Maar je hoeft geen verborgen kosten of toeslagen te verwachten,. Als je verteld dat er extra kosten, moet u een lijst van ze te zien in het schrijven voor het verlaten van uw PC of service vraagt in uw huis of bedrijf.

5. Geeft u garantie?

Het is belangrijk om te weten of u garantie kan verwachten op de geleverde diensten. Niemand wil na twee weken weer met hetzelfde probleem komen te zitten. Je krijgt bijvoorbeeld een foutmelding zoals: \\\"Kan c:\\\\Windows\\\\System32\\\\hal.dll vinden\\\" en de computer reparatie service gecorrigeerd het probleem voor u. Dan is het redelijk om te verwachten dat zich dit probleem niet zomaar weer voordoet.

Verwachte Antwoord: \\\"Ja. Voor de meeste problemen garanderen wij onze service voor [30-90] dagen.\\\"

Iets minder dan 30 dagen is geen goede deal. Als een computer reparatie service meer dan een 90 dagen garantie biedt, dan moet u de kleine lettertjes te lezen om te zien om wat voor soort problemen de garantie valt, voordat u kiest voor een bepaalde dienst op basis van hun lange garantie. Verwacht niet dat wanneer een computerhulp een virus van uw computer haalt, dat u niet opnieuw besmet kunt raken. Ja ze moeten ervoor zorgen dat de virus bescherming is bijgewerkt naar de laatste versie, om uw computer te beschermen. Echter ze kunnen niet doen aan een bezoek aan kwaadaardige websites, waardoor u mogelijk weer besmet kunt raken. Dat zou net zoiets zijn als garanderen dat e\\\\je auto niet vies wordt binnen 90 dagen na het rijden door een wasstraat.

Belangrijk: Geen enkel gerenommeerd computer reparatie bedrijf zal een bevredigende oplossing voor uw PC probleem garanderen voordat ze de kans hebben gekregen om uw computerprobleem te analyseren. Hou dus altijd rekening met het minimale bedrag dat je moet betalen, zelfs wanneer de computer niet op de manier wordt gerepareerd waarop u gerekend had.

6. Wanneer kan ik mijn computer ophalen?

Naast alle vragen over wat het allemaal gaat kosten, is het belangrijk om te vragen wanneer u de computer kunt ophalen. Bij een hulp aan huis dienst zou een relevante vraag kunnen zijn: \\\"Wanneer kunt u langskomen?\\\".

Verwacht antwoord: \\\"U kunt de computer ophalen over 24 tot 48 uur.\\\"

Het juiste antwoord op deze vraag ligt hoofdzakelijk aan uw eigen agenda en verwachtingen. Hier wordt 24 tot 48 uur genoemd, want dat is het gemiddelde antwoord. Een antwoord als: “Over 1 uur”, geeft geen betrouwbare indruk en zal waarschijnlijk geen goede computer reparatie dienst zijn. Als u als antwoord krijgt: “Over 1 week” en het is bevredigend voor u dan is het een prima antwoord. Zo niet, dan kunt u beter een andere computerhulp zoeken. Mocht u nou heel veel haast hebben en u heeft een bekend probleem, dan is misschien een online computer reparatie service iets voor u.